NTVO - jaargang 20, nummer 6, december 2023
dr. W. Nanhoe
Voordat een nieuw geregistreerd geneesmiddel in Nederland daadwerkelijk toegankelijk is voor de patiënt, dient nog een aantal stappen te worden genomen. In een redactionele serie van artikelen besteedt het Nederlands Tijdschrift voor Oncologie aandacht aan dit proces door in gesprek te gaan met diverse partijen uit de zorg, overheidsinstanties en de politiek. In dit artikel spreken we met dr. Alexander van Akkooi, oncologisch chirurg en ‘Associate Professor of Melanoma and Surgical Oncology’ aan het ‘Melanoma Institute Australia’. Van 2015 tot 2021 was dr. Van Akkooi oncologisch chirurg gespecialiseerd op het gebied van melanoom in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, waar hij ook zeven jaar staflid was. Vanuit Australië volgt hij de ontwikkelingen in Nederland nog steeds op de voet.
(NED TIJDSCHR ONCOL 2023;20:226–7)
Lees verderNTVO - jaargang 20, nummer 5, oktober 2023
dr. W. Nanhoe
Voordat een nieuw geregistreerd geneesmiddel in Nederland daadwerkelijk toegankelijk is voor de patiënt, dient nog een aantal stappen te worden genomen. In een redactionele serie van artikelen besteedt het Nederlands Tijdschrift voor Oncologie aandacht aan dit proces door in gesprek te gaan met diverse partijen uit de zorg, overheidsinstanties en de politiek. In dit artikel spreken we met Xander Koolman, gezondheidseconoom aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
(NED TIJDSCHR ONCOL 2023;20:195–7)
NTVO - jaargang 20, nummer 4, september 2023
dr. W. Nanhoe
Voordat een nieuw geregistreerd geneesmiddel in Nederland daadwerkelijk toegankelijk is voor de patiënt, dient nog een aantal stappen te worden genomen. In een redactionele serie van artikelen besteedt het Nederlands Tijdschrift voor Oncologie aandacht aan dit proces door in gesprek te gaan met diverse partijen uit de zorg, overheidsinstanties en de politiek. In dit artikel spreken we met Ernst Kuipers, demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
(NED TIJDSCHR ONCOL 2023;20:144–5)
Lees verderNTVO - jaargang 20, nummer 3, juli 2023
dr. W. Nanhoe , W. van Altena
Voordat een nieuw geregistreerd geneesmiddel in Nederland daadwerkelijk als verzekerde zorg toegankelijk is voor de patiënt, dient nog een aantal stappen te worden genomen. In een redactionele serie van artikelen besteedt het Nederlands Tijdschrift voor Oncologie aandacht aan dit proces door in gesprek te gaan met diverse partijen uit de zorg, overheidsinstanties en de politiek. In dit artikel spreken we met Atse Huisman, beleidsadviseur Dure Geneesmiddelen en secretaris van de Commissie Beoordeling Add-on Geneesmiddelen (CieBAG) van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en Silvia van der Flier, medisch adviseur Dure Geneesmiddelen bij Coöperatie VGZ en lid van de CieBAG.
(NED TIJDSCHR ONCOL 2023;20:97–99)
Lees verderNTVO - jaargang 20, nummer 2, mei 2023
dr. W. Nanhoe
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 5,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het programma ‘Betere bestraling van binnenuit’ ofwel ‘UNderstanding the RAdiobiology of therapeutic medical radioNUclides ( UNRANU)’. In het UNRANU-programma wordt onderzoek gedaan naar de productie en de medische inzetbaarheid van radionucliden. Prof. dr. Sandra Heskamp en dr. Antonia Denkova zijn verbonden aan dit programma en lichten hun onderzoek toe.
(NED TIJDSCHR ONCOL 2023;20:59–61)
Lees verderNTVO - jaargang 20, nummer 2, mei 2023
dr. W. Nanhoe
Dr. Paulone Evers is belangenbehartiger Gelijke toegang tot innovatieve behandelingen bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Zij zet zich in voor een snellere toegang tot nieuwe kankergeneesmiddelen voor Nederlandse patiënten en doet daarvoor een aantal aanbevelingen. “Ik denk dat we de lappendeken aan procedures die we zo langzamerhand in Nederland hebben gecreëerd, zouden moeten vervangen door een veel eenduidiger, transparanter en duidelijker systeem.”
(NED TIJDSCHR ONCOL 2023;20:56–8)
Lees verderNTVO - jaargang 20, nummer 1, maart 2023
dr. W. Nanhoe
(NED TIJDSCHR ONCOL 2023;20:4–5)
Interview met Han Steutel over de verschillen tussen het Duitse en Nederlandse geneesmiddeltoelatingssysteem.
Voordat een nieuw geregistreerd geneesmiddel in Nederland daadwerkelijk toegankelijk is voor de patiënt, dient nog een aantal stappen te worden genomen. In een redactionele serie van artikelen besteedt het Nederlands Tijdschrift voor Oncologie aandacht aan dit proces door in gesprek te gaan met diverse partijen uit de zorg, overheidsinstanties en de politiek. In dit artikel spreken we met Han Steutel, president van het Verband Forschender Arzneimittelhersteller (VFA), de brancheorganisatie van farmaceutische bedrijven in Duitsland, over hoe het hierboven beschreven proces in Nederland kan worden geoptimaliseerd.
Lees verderTo provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.